Een hypotheek van Tellius sluit u altijd af via een adviseur. Op deze pagina leest u hoe u gemakkelijk een adviseur bij u in de buurt kunt vinden, hoe het zit met de kosten van een adviseur en hoe u het beste een adviesgesprek kunt voorbereiden.

Een adviseur zoeken

Wij verstrekken alleen hypotheken via hypotheekadviseurs, zodat u een voorstel krijgt dat het beste past bij uw situatie.

Verandert u van adviseur?

Geef dit aan ons door via het formulier wijziging adviseur.

Advieskosten

Een hypotheekadviseur werkt op basis van een uurtarief, een vast bedrag of een abonnement. Afhankelijk van de werkzaamheden die de adviseur voor u verricht, spreekt u een prijs af.

Het is bij wet verboden om als geldverstrekker provisie te betalen aan hypotheekadviseurs. Tellius Hypotheken betaalt hypotheekadviseurs dan ook niet. U betaalt daarom uw adviseur rechtstreeks voor het advies en de bemiddeling. Hierdoor blijft u als klant centraal staan.

Adviesgesprek voorbereiden

Hoe bereidt u een adviesgesprek goed voor? Volg de onderstaande stappen voor een gedegen voorbereiding van een adviesgesprek.

Stap 1: Schrijf uw wensen op. Dus: hoeveel geld heeft u nodig en hoeveel kunt u maximaal lenen

Stap 2: Leer meer over hypotheken. Wat voor hypothekenvormen zijn er? Hoe sluit u eigenlijk een hypotheek af? Lees hier alles over hypotheken.

Stap 3: Verzamel de benodigde informatie. Zorg dat u de volgende informatie paraat heeft:

  • Uw maand- of jaarinkomen. Neem bijvoorbeeld een loonstrook of jaaropgave mee.
  • De hoogte van het geldbedrag waarover u al beschikt.
  • De hoogte van uw schulden en/of jaarlijkse verplichtingen.

Stap 4: Zoek een adviseur via onderstaande formulier.

Stap 5: Kies een adviseur en laat u adviseren over de hypotheek die het beste bij u past.

Let op! Tellius geeft geen advies. Daarnaast is Tellius niet verantwoordelijk voor het advies dat de adviseur geeft. Lees ook informatie op de site van de AFM over een adviesgesprek.