Op vrijdag 9 juni zijn wij gesloten

Wij krijgen een nieuw hypotheeksysteem. Tijdens de voorbereiding op dat nieuwe systeem kunnen wij op vrijdag 9 juni niet in ons oude, maar ook niet in ons nieuwe hypotheeksysteem. Ook HDN-statusberichten worden tijdelijk niet verzonden. Het HDN berichtenverkeer zal na het weekend weer actief zijn. Voor aanvragen die vandaag of de afgelopen dagen zijn ingediend is de rente van die dag van toepassing. Maandag 12 juni staan wij weer klaar om u te helpen. Onze excuses voor het ongemak.

Alles over het nieuwe hypotheeksysteem

De overgang naar het nieuwe hypotheeksysteem is een zeer zorgvuldig proces. In juni staat deze wijziging gepland voor al onze klanten van vóór 1 oktober 2022. Op deze pagina hebben we alle informatie voor u en uw klanten onder elkaar gezet.

Onze acceptatiegids per juni 2023

Wij hebben onze acceptatiegids en infokaart aangepast. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

  • Vanaf nu worden alle overbruggingen hypothecair ingeschreven. We accepteren dus geen positieve / negatieve hypotheekverklaring voor de oude woning meer.
  • Maakt uw klant gebruik van de verhuisregeling en is de oude woning nog niet verkocht? We passen de rente van de oude hypotheek na passeren van de nieuwe hypotheek aan. We gebruiken hiervoor de 1 jaar vaste rente die op het moment van passeren geldt. Deze voorwaarde treedt in werking vanaf het moment dat we dit in het renteaanbod of de offerte van uw klant melden.

Pas uw aanstellingsnummer aan in uw adviespakket

Gebruik vanaf oktober 2022 voor alle aanvragen uw nieuwe aanstellingsnummer. Ook voor bestaande klanten met verhogingen, vervolghypotheken of verhuizingen gebruikt u het nieuwe aanstellingsnummer.  

Heeft u de e-mail met het aanstellingsnummer niet ontvangen? Bel ons op 020 318 9600 
We zoeken het nummer graag voor u op.  

Maakt uw klant gebruik van onze verhuisregeling? Volg de instructie van uw adviessoftware

Met onze verhuisregeling kunnen klanten hun huidige gunstige rente meeverhuizen naar hun nieuwe woning.

Voorkom vertraging: dien de HDN aanvraag in als ‘meeneemaanvraag’
U dient een aanvraag voor de verhuisregeling in via uw eigen adviessoftware. Het is belangrijk dat u de HDN aanvraag als ‘meeneemaanvraag’ indient. We hebben de instructies van de verschillende adviespakketten voor de verhuisregeling voor u onder elkaar gezet.

Bekijk hier de instructies van uw adviespakket:

Adviesbox
Figlo
Dias
Findesk

Goed om te weten: Voorkom vertraging en volg direct de instructies van uw adviespakket. Het vermelden in de vrije tekst dat het om een ‘Verhuizer’ gaat is niet langer voldoende.

Coronacrisis & Tellius

Op deze pagina houden we u op de hoogte van aanpassingen in ons beleid als gevolg van de coronacrisis: Coronacrisis & Tellius

Hoe gaat Tellius om met taxaties?

Lees meer over welke waardebepalingen wij toestaan. 

Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Wilt u een verzoek voor ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid opsturen? Wordt de hypotheek niet verhoogd? Vul dan het aanvraagformulier in. In onze checklist kunt u zien welke documenten wij nodig hebben.

Contact

Algemeen
020 318 96 00
hypotheken@tellius.nl

Postadres:
Postbus 2030
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres:
MediArena 5-8
Amsterdam-Duivendrecht

Beheer
020 318 96 00

Preventief Beheer
020 606 55 06
preventiefbeheer@tellius.nl

Accountmanagers
We werken met 3 regioteams. De accountmanager van uw regio vindt u hier