Een belangrijke vraag bij het aangaan van een hypotheek is: hoeveel kan ik maximaal lenen? Op deze pagina kunt u berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen.

Wat kunt u lenen?

Hoeveel geld kunt u maximaal lenen voor uw hypotheek? Hiervoor hebben wij een hypotheekcalculator ontworpen die u kan helpen bij het beantwoorden van die vraag. De hypotheekcalculator kent een aantal verplichte invulvelden, zoals uw jaarinkomen en de rentevastperiode. Daarnaast kent de hypotheekcalculator een aantal optionele invulvelden, zoals: jaarinkomen van uw partner, een consumptief krediet en partneralimentatie. Het rentepercentage is standaard gevuld met de toetsrente. U kunt dit percentage wijzigen naar de rente waartegen u zou willen gaan lenen.

De maximale hypotheekberekening geeft twee bedragen als uitkomst: één bedrag met Nationale Hypotheek Garantie en één bedrag zonder Nationale Hypotheek Garantie.

Let op: de hypotheekcalculator geeft enkel een indicatie. Aan de resultaten van de calculator kunnen geen rechten ontleend worden. Neem contact op met een adviseur voor een persoonlijke berekening.