Op dit moment verstrekken wij geen hypotheken aan nieuwe klanten. De Toekomstvast Hypotheek van Tellius is er voor mensen die al een Tellius hypotheek hebben. Wij vinden het belangrijk dat onze hypotheken simpel en duidelijk zijn, zodat u weet waar u aan toe bent. Niet meer en niet minder.

Wat is de Toekomstvast Hypotheek?

Rente

Wij bieden rentes voor de volgende rentevastperiodes: 1, 5, 10, 15, 20, 25 en 30 jaar vast. Voor de meest actuele rentetarieven verwijzen wij u graag naar de rentetarievenpagina.

Het in het renteaanbod vermelde tarief is het rentetarief waartegen de hypotheek passeert. Dit betekent dat het tarief dat vermeld staat in het renteaanbod, ook het tarief is wat voor u van toepassing is als de hypotheek passeert. Als de hypotheekrente tussen het moment van tekenen van de offerte en het passeren van de hypotheek verder daalt, heeft u daar dus geen voordeel van. Houd hier wel rekening mee. Dat voorkomt teleurstellingen achteraf.

Relevante kenmerken

Wat zijn de relevante kenmerken van de Toekomstvast Hypotheek? Zie hieronder de meest relevante kenmerken van de Toekomstvast Hypotheek:

  • Acceptatietermijn: renteaanbod: 3 weken en offerte: 2 weken
  • Geldigheidsduur: 6 maanden (vanaf de datum van het renteaanbod)
  • Kosten bij annulering: 0,5% over de hoofdsom na acceptatie van de offerte
  • Maximaal aflossingsvrij: 50% van de marktwaarde (ook in combinatie met een andere aflosvorm)
  • 2e hypotheek: Ja, mits de 1e hypotheek ook door Tellius Hypotheken is verstrekt
  • Vergoedingsvrij aflossen: 10% van de oorspronkelijke hoofdsom (excl. overbruggingskrediet)
  • Maximumbedrag hypotheek: € 1.000.000,- (incl. eventueel overbruggingskrediet)
  • Minimumbedrag 1e hypotheek: € 25.000,-
  • Minimum bedrag verhoging: € 5.000,-
  • Taxatievrijstelling bestaande bouw: maximale verstrekking 80% van de WOZ waarde (WOZ = marktwaarde)
Een hypotheekadvies is maatwerk, daarom biedt Tellius Hypotheken haar hypotheekproduct uitsluitend aan via hypotheekadviseurs. Zij kunnen u namelijk adviseren welke hypotheek het beste bij uw wensen en situatie past. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden van de Toekomstvast Hypotheek, maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur.

Voor wie is de Toekomstvast Hypotheek?

De doelstelling van Tellius Hypotheken is om met name hypotheken te verstrekken met een rentevastperiode van 15 jaar of langer. Bij een renteherziening of verhoging van uw hypotheek bedraagt de rentevastperiode steeds tenminste 1 jaar. Onze hypotheken zijn daardoor ook minder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar hypotheken met een korte rentevastperiode.