Ontdek of u uw hypotheek kunt blijven betalen tot het einde van de looptijd. Als de rentevastperiode afloopt. Maar ook als de hypotheekrenteaftrek verandert of als u met pensioen gaat. Scoort uw hypotheek een voldoende?

Betaalbaarheid nu en straks

 • De Hypotheekcheck geeft u inzicht
 • U doet de check in een beveiligde omgeving
 • U ontvangt verbetertips als het nodig is


Start uw hypotheekcheck >

Tellius werkt samen met Centraal Beheer

Beide merken zijn onderdeel van Achmea. En dat is goed nieuws: u heeft hierdoor ook toegang tot een aantal mooie diensten van Centraal Beheer. Zoals de online Hypotheekcheck waarmee u de betaalbaarheid van uw hypotheek checkt.

Zo start u met de online hypotheekcheck

 • Log in via Mijn Centraal Beheer

  U doet de online Hypotheekcheck in Mijn Centraal Beheer. Daarom heeft u een account nodig voor Mijn Centraal Beheer. Heeft u geen account dan regelt u dit eenvoudig via ‘Account aanmaken’. 
  U vindt de online Hypotheekcheck via uw hypotheek onder ‘Mijn Producten’.
 • Doe de online Hypotheekcheck

  Doorloop alle stappen van de Hypotheekcheck door de gevraagde gegevens in te vullen. Het gaat om gegevens over uw inkomen, woningwaarde, hypotheekrenteaftrek en extra aflossingen. 
  Hiermee berekenen wij uw hypotheekscore. Heeft u een score van 5 of lager? Dan laten wij u zien hoe u de betaalbaarheid van uw hypotheek kunt verbeteren. We vragen u aan te geven wat u gaat verbeteren.
 • U ontvangt een rapport met uitleg over uw score

  U vindt uw rapport in Mijn Centraal Beheer onder ‘Mijn Documenten’. Scoort uw hypotheek een 5 of lager? We snappen dat u dan misschien ongerust bent. 
  Daarom bellen we dan altijd even om de uitkomst te bespreken. Scoort uw hypotheek een 6 of hoger en heeft u vragen? Dan mag u natuurlijk altijd zelf 'Even Apeldoorn bellen'.

Blijft uw hypotheek betaalbaar?

Met de Hypotheekcheck ziet u binnen 10 minuten hoe u er de komende jaren voor staat. Kunt u uw hypotheek bijvoorbeeld blijven betalen als u met pensioen gaat? En hoe lost u uw aflossingsvrije hypotheek af? Goed om te weten! U ziet meteen wat u kunt doen om de betaalbaarheid te verbeteren. Online én in een rapport.

Einddatum in zicht

Is over enkele jaren de einddatum van uw hypotheek in zicht? En is uw hypotheek dan nog niet afgelost? Dan wilt u deze waarschijnlijk verlengen.

LeesĀ  verderBijna met pensioen

Komt de dag dat u met pensioen gaat dichterbij? Dan wilt u genieten ook als u minder inkomen heeft.

Lees verderHiep-hiep-hypotheekvrij

Is uw hypotheek bijna helemaal afgelost? Dat is een fijn gevoel! Ook omdat het flink scheelt in uw vaste lasten.

Lees verderUw financieel adviseur helpt

Tellius informeert u graag maar geeft geen advies. Uw financieel adviseur kent uw situatie en kan u adviseren over de juiste financiële beslissing. Heeft u geen adviseur? Op tellius.nl vindt u een adviseur bij u in de buurt.

Bel ons gerust als u vragen heeft

Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag. U bereikt ons van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur op 020 318 9600. Contact met Tellius