U wilt graag uw huis verbouwen, maar u weet nog niet hoe u het wilt financieren. Kunt u de verbouwing betalen van uw spaargeld of zal u extra moeten lenen om de verbouwing te financieren?
Persoon ligt op gras met laptop

Uw huis verbouwen

Het verbouwen van uw huis kan duur zijn. Niet iedereen heeft genoeg spaargeld om de verbouwing te financieren. Het kan dan een optie zijn om het benodigde geldbedrag te lenen door middel van het verhogen van uw hypotheek. Als u bij het afsluiten van uw hypotheek een stuk financiƫle speelruimte heeft overgelaten, dan kunt u hier gebruik van maken. Hiervoor hoeft u niet opnieuw naar de notaris te gaan. Een andere optie is om een tweede hypotheek af te sluiten. Voor het afsluiten van een tweede hypotheek dient u wel opnieuw naar de notaris te gaan. Bekijk daarnaast hoeveel u kunt lenen.

Voor al deze wijzigingen geldt dat er een aanvraag gedaan dient te worden via een hypotheekadviseur. Tellius Hypotheken werkt uitsluitend met hypotheekadviseurs die onze producten goed kennen. Zij vertellen u welke hypotheek het best past bij uw wensen en situatie. Daarna wordt er een renteaanbod bij ons aangevraagd, waarna u ruim de tijd heeft om te beslissen of u onze aanbieding accepteert.

Bouwdepot

Een bouwdepot is een deel van uw hypotheek dat uitsluitend is bestemd voor de verbouwing van een bestaande woning of voor de bouw van een nieuwbouwwoning. De kosten van de bouw of de verbouwing kunnen worden betaald uit het bouwdepot.

U kunt rekeningen laten betalen uit uw bouwdepot door uw nota´s in te sturen via uw persoonlijke omgeving. Op de bouwdepot pagina leest u hoe dit werkt.  

Hier vindt u ook de handleiding. Belangrijke punten:

  • Nieuwbouw: uitbetaling uit het bouwdepot gebeurt op basis van een getekende kopie van termijnnota's, bouwnota´s en materiaalnota´s.
  • Bestaande bouw: uitbetaling uit het bouwdepot gebeurt op basis van kopie bouwnota's of materiaalnota's. De bouwnota’s moeten aansluiten bij de verbouwspecificatie uit het taxatierapport of het bouwkundig rapport.
  • Als wij nota´s rechtstreeks aan u moeten uitbetalen, dan dient de nota altijd voorzien te zijn van een betalingsbewijs waaruit blijkt dat u de nota voorgeschoten heeft.
  • Voor de uitbetaling van de gelden uit het bouwdepot, moet de datum van de nota ná de aanvraagdatum liggen.
Blijft er aan het einde een bedrag in het bouwdepot over, dan wordt op grond van de Algemene Voorwaarden met het resterende geld een deel van uw hypotheek afgelost.